divendres, 15 de març del 2019

RIPOLL - CAMPRODON – SANT JOAN DE LES ABADESSES


9 i 10 de març de 2019

Dissabte 9 de març de 2019
GAVA-RIPOLL-CAMPRODON

ripoll
A les 07:00 hores, sortim de Gavà  en direcció a la comarca del Ripollès per arribar a la seva capital, Ripoll.

Després d’una petita passejada per la Vila Vella de Ripoll, ens dirigint al seu Monestir, L’església de Santa Maria de Ripoll, (Monument d’Interès Nacional) es un dels edificis mes  bells i emblemàtics de Catalunya. La portalada, la basílica i el claustre, fan un conjunt únic. 

Fou fundat per Guifre el Pelós l’any 879, destruït el 1835   i posteriorment restaurat pel bisbe de Vic Josep Morgades.

A continuació, visitem el Museu Etnogràfic. Es el primer museu d’etnografia de Catalunya. fundat a l’any 1929  amb el nom d’Arxiu Museu Folklòric de Ripoll, i que un cop readaptat va tornar a obrir les seves portes al març de 2011.

Finalitzada aquestes visites ens desplacen  fins a Camprodon i que  un cop ben dinat realitzen una visita guiada. 

Descobrint els racons mes emblemàtics de la ciutat,  coneixem els seus orígens, les seves llegendes  i els personatges mes emblemàtics que van deixar les seves empremtes.

Diumenge 10
CAMPRODON – SANT  JOAN  DE  LES ABADESSES – GAVA

camprodon
Aquest matí ens dirigirem a Sant Joan de les Abadesses per visitar el seu monestir que va ser fundat pels comtes Guifre el Pelós, al mateix lloc on ja consta, des de l’any 880, l’existència d’una església dedicada a sant Joan Baptista.

La col·lecció de peces del museu, escultures, pintures, teixits i orfebreria, gairebé totes procedeixen del monestir i altres esglésies de la vila.

Palau de l’Abadia, a l’antiga residencia dels abats, que data dels segles XII-XV, i que va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, al 2013, destaquen el petit claustre molt ben conservat, i  a mes,  es pot visitar l’espai Romànic, L’edifici, també acull el Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau i el centre d’exposicions Espai Art l’Abadia.

Tot esperant l’hora del dinar, prenem un petit vermut i a l’hora prevista, emprenem el camí de tornada a Gavà.